Mountain House je vedoucí značkou vymrazovaných potravin v USA. Déle než 40 let je tato značka nejoblíbenějším výrobcem dehydrované stravy mezi cestovateli, turisty, táborníky a dalšími outdoorovými nadšenci.
Pokud jde o dlouhodobé skladování potravin, zásoby pro nouzové situace a rekreační aktivity jako je kempink, turistika, cestování, vodáctví a jachting, je Mountain House první volbou. To proto, že produkty Mountain House byly uznány jako nejlépe chutnající mražené-dehydrované pokrmy. Produkty Mountain House jsou pohodlné, jednoduché na přípravu a mají dlouhou životnost.
Všechny produkty se vyrábějí v dceřiné společnosti European Freeze Dry v Anglii a splňují specifické potřeby koncového uživatele. Chápeme důležitost zdravé, vydatné a výživné stravy za extrémních podmínek a naše pokrmy splňují tyto požadavky ve všech ohledech. Jsou jedinečné v tom, že se skutečně vymrazují - tím máme na mysli, že skutečně vymyslíme recept, uvaříme kompletní jídlo, jako byste si je vařili doma, a potom hotové jídlo projde procesem vymrazování. Náš moderní, avšak mírný proces mrazení zachová jídlo v optimálním stavu, aby mohlo být opět snadno a rychle rozmraženo a přitom si zachovalo původní chuť, strukturu a především čerstvost, jako v den, kdy bylo připraveno. Díky upřednostňovanému použití přírodních ingrediencí před umělými přísadami mají pokrmy Mountain House vynikající přírodní aroma.
Jaké jsou výhody vymrazování oproti jiným metodám skladování potravin?
Mražené potraviny si zachovají svěží chuť - ale musí být zmraženy. Dehydrované a konzervované potraviny jsou stabilní pro skladování - ale zpracování při vysokých teplotách snižuje jejich chuť, texturu, barvu a obsah živin.
Vymrazování v sobě spojuje to nejlepší z těchto zpracovatelských metod, pomocí znalostí dnešní vědy a techniky uchováme chuť a obsah živin, barvu, strukturu a aroma potravin a zároveň poskytujeme skvělou trvanlivost pro skladování. S vymrazenými pokrmy značky Mountain House je snadné uvařit velmi rychle skvělá jídla kdekoliv na cestách!
Vzhled – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu, na rozdíl od potravin sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.
Chuť - chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a nutriční obsah.
Hmotnost - váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98% vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady na dopravu. Například, 10 kg jahod váží pouze 1 kg po vymrazení - jednu desetinu své původní váhy! Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.
Dlouhá trvanlivost – vymrazované potraviny lze skladovat po několik měsíců či let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení.
Nízké náklady skladování - protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory, takže je uskladnění mnohem levnější.
|